Polecam Kessy, zamykasz auto jak iPhone.. slide na klamce, nic nie trzeba naciskać.
KESSY - dostęp bezkluczykowy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PawelixPolecam Kessy, zamykasz auto jak iPhone.. slide na klamce, nic nie trzeba naciskać.
[ Dodano: Sro 20 Lis, 13 13:46 ]
Jeszcze mam pytanie, czyli trzeba złapać za klamkę żeby się zamknął i przesunąć palcem?
A co jeśli ja jak wysiadam i zabieram z tylnego siedzenia teczkę, torbę z laptopem, plecak i dwie siatki z zakupami to muszę zwolnić rękę żeby zamknąć auto?
Myślałem że się zamknie jak odejdę, bo tak to muszę postawić torby na ziemi i zwolnić rękę a kluczyk zawsze jednak gdzieś między palcami jeszcze miałem i potrafiłem nacisnąć idąc już do domu.
[ Dodano: Czw 21 Lis, 13 23:56 ]
Odpowie mi ktoś proszę bo to ważne dla mnie.
Komentarz
-
-
Jak odejdziesz to auto zostanie otwarte
musisz dotknąć klamki aby sie zamkneło
[ Dodano: Czw 28 Lis, 13 22:58 ]
Ponadto jeżeli silnik pracuje to możesz autem odjechać bez kluczyka na dowolna odległość. Ale w razie chwytu na Butelke itd to masz 2 komplety kluczyków w garsci co jest ważne dla ubezpieczeniaPozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kolba_leonZamieszczone przez WojqbaZamieszczone przez Basik_Panowie, mógłby ktoś wkleić zdjęcie jak wygląda ten kluczyk kessy w O III ?
pzdr[zamówiona] O3 2,0 TDI Kombi Elegance + "trochę" dodatków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kolba_leonZamieszczone przez WojqbaZamieszczone przez Basik_Panowie, mógłby ktoś wkleić zdjęcie jak wygląda ten kluczyk kessy w O III ?
Komentarz
-
-
Posiadam kessy w swojej O3 od ponad 3 tygodni. Kluczyka nie używam, jest w kieszeni kurtki, otwieranie auta odbywa się poprzez chwycenie za klamkę. Zamykanie, tak jak pisali inni użytkownicy - slide po klamce i centralny się zamyka. Podobnie jeśli chcę otworzyć tylko bagażnik. Kluczyk w kieszeni, wciskam przycisk klapy i następuje otwarcie.
Silnik uruchamiasz przyciskiem 'start ENGINE stop'. Sam zapłon jeden klik, noga na hamulec (mam dsg) drugi klik i silnik uruchomiony. Gasisz wciskając przycisk.
Ale UWAGA, te nowe silniki są tak ciche, że można niezauwazyć i pozostawić auto z uruchomionym motorem. Właśnie tak pozostawiłem wczorajszego dnia swój samochód na ok 2 godziny. Po prostu zatrzymałem się na podwórku, wrzuciłem parking i wyszedłem Zapomniałem wcisknąć przycisku by zgasić silnik. Kluczyk jest w kieszeni, nie musiałem wyciągać go ze stacyjki jak w wersji bez kessy. Centralnego nie zamykałem (wóz na podwórku). No i po 2 godzinach niespodzianka, podchodzę do auta i słyszę, że silnik pracujeO3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449
Komentarz
-
-
Tu sie przydaje start&stop
To jest cos, co mnie wkurza w tym systemie w druga strone: zjezdzam z autostrady na parking, wjezdzam na zatoczke, hamuje, juz mam wylaczyc silnik... ale ten i tak juz nie dziala bo wylaczyl sie sam. Wciskam wiec przycisk do uruchamiania silnika tylko po to, zeby wylaczyc zaplon.
W opisanej przez Ciebie sytuacji to by Ci moze pomoglo, bo wychodzilbys z auta, gdzie silnik jest zgaszony, ale zaplon wlaczony -- otwarcie drzwi uruchomiloby pewnie (tak jest u mnie) sygnal dzwiekowy i wizualny na maxi-dot, ze auto nie jest poprawnie wylaczone. Nie jestem tylko pewien, czy przy wlaczeniu pozycji P to tez tak dziala :-/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MadDriver
W opisanej przez Ciebie sytuacji to by Ci moze pomoglo, bo wychodzilbys z auta, gdzie silnik jest zgaszony, ale zaplon wlaczony -- otwarcie drzwi uruchomiloby pewnie (tak jest u mnie) sygnal dzwiekowy i wizualny na maxi-dot, ze auto nie jest poprawnie wylaczone. Nie jestem tylko pewien, czy przy wlaczeniu pozycji P to tez tak dziala :-/O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Ja rozważałem zakup KESSY przy nowym aucie, ale jedno mi nie pasuje.
To smyranie klamki, żeby zamknąć auto. Ja nie mam w zwyczaju zamykać za klamkę, a za ramkę okna, więc wolę jednak ze spokojem odchodzić od auta dusząc przycisk zamykania na kluczyku niż stać przy aucie i miziać klamkę.
Nie drażni Was to?
Komentarz
-
-
To nie jest problemem. A nawet jak kogos irytuje, to moze zamykac z kluczyka Natomiast to, ze otwieranie auta odbywa sie bez kluczyka, czy to baganizk, czy to drzwi, jest bardzo wygodne. Wygodne jest tez to, ze wchodzisz do auta, naciskasz przycisk aby odpalic silnik i wszystko smiga.
Rzecz gustu, ale ja juz bym nie chcial auta bez tego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpire
A to nie jest tak, że jeżeli odejdzie się z kluczykiem poza zasięg, w którym normalnie auto się otwiera/zamyka, to silnik gaśnie??
Mi osobiście zdarzyło się już kilka razy zapomnieć zgasić silnika, ale gdy wychodziłem z auta i próbowałem zamknąć centralny zamek już wiedziałem, że auto pracuje bo nie chciał zamknąć centralnego.O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawidanZamieszczone przez SilentEmpire
A to nie jest tak, że jeżeli odejdzie się z kluczykiem poza zasięg, w którym normalnie auto się otwiera/zamyka, to silnik gaśnie??
Mi osobiście zdarzyło się już kilka razy zapomnieć zgasić silnika, ale gdy wychodziłem z auta i próbowałem zamknąć centralny zamek już wiedziałem, że auto pracuje bo nie chciał zamknąć centralnego.
a sytuacja, że Ci kluczyk wypadnie przez okno... absurdalna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArundillTo takie małe pytanko, nie ma sygnału dźwiękowego jak odejdziesz z kluczykiem przy uruchomionym silniku??
[ Dodano: Pon 07 Kwi, 14 19:36 ]
Zamieszczone przez Himenek
gorzej jak Ci ktoś odjedzie, w poprzednim samochodzie Hyundai IX35 odcinał dostęp jak tylko kluczyk znalazł się 2 metry poza samochodem
a sytuacja, że Ci kluczyk wypadnie przez okno... absurdalnaO3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki
Komentarz
-
Komentarz